Assalamualaikum.

Hai semua sayang sayangku.
Be happy in front of your haters because it kilss them..yeah!
Best jugak cerita pasal facts anak ke berapa ni haha. Tapi jangan percaya sangat, mana tau kebetulan je kan. Peringatan untuk aku jugak sebenarnya. 

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tak mendengar kata. semua dia aje yg betul..among the siblings dia je yang 'KETEGAK'..kemahuan dia kuat. kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan...

- Hehe. yang ni betul..memang aku camni tapi takde laa tak dengar kata langsung, tipu lah tu. saje je statement ni.

TAK PANDAI PUJUK
Memang anak kedua ni dia tak pandai bab memujuk..kesian laa siapa yang mangsa..hehe

- Seriously memang aku tak pandai pujuk orang..kalau aku pujuk kawan aku pun jarang la diorang nak berhenti bersedih..hahaha..

BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban.

- tak suka fakta yang ni. benci! bai.

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

- statement ni aku tak faham. okay next.

HATI
Anak ke-2 ni nampak je keras but actually they have a nice heart.

- I agree! hehehe sometimes nampak je garang tapi sangat baik and friendly. aku nak puji diri ni kot sebenarnya kah3.

BERDIKARI
Very independent..memang betul tapi kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul. very take care.

- ntah lah. tanya lah orang sekeliling aku. kalau ikut aku, aku memang independent. hahah perasan

ARAHAN
Payah nak terima arahan..dia lebih suka buat hal sendiri. pendek kata tak boleh kerja dengan orang.

- Betul lah aku  payah sikit nak terima arahan tapi aku boleh je kerja dengan orang. agaknya lah hehe. aku boleh terima arahan tapi quite difficult and aku akan membantah selagi boleh.

PEMAAF DAN CARING
Tak dinafikan anak kedua ni pemaaf dan caring but beware and dont let them angry. if diorang marah faham-faham saje lah.

- Aha kalau aku marah, siap korang aku kerjakan. tapi aku rasa lah aku ni jenis yang tak boleh marah lama lama.

PAKAIAN
Nak semua up to date. semua nak kemas.

- tak lah mana ade. aku bukan jenis yang up-to-date pun, aku suka benda yang simple. yang kemas tu betul, kalau tak percaya tanya my friends. semua benda yang aku buat mesti kemas bila ade mood. lol