Assalamualaikum.

heyyo guys! long time no see since my last post about three months ago maybe. haha. lama tak update sebab busy, takde idea and so on. btw enjoy this post okay?

"Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia." - Hlovate, Tunas.

"Everybody knows that death is inevitably coming, but it never fails to catch everybody by surprise everytime one is going." - Hlovate, Contengan Jalanan.

"You'll never reach perfection because there's always room for improvement. Yet get along the way to perfection, you'll learn to get better" - Hlovate, Versus.

"We are on the same boat but different cabin." - Hlovate, Rooftop Rant.

"My books are my staple diet. As serious as insulin doses for those who are diabetics!" - Hlovate, 5 Tahun 5 Bulan.

"Ingatlah sahabat, impian adalah titik gerak langkah kita, kesungguhan dan keyakinanmu bakal menentukan titik akhirnya." - Hlovate, Rooftop Rant.

"Bukan mudah untuk berubah...dari hilang arah ke sejadah, dari tepi jalanan ke sujud menghadap Tuhan." - Hlovate, Versus.

"ALLAH takkan bebankan hamba-Nya dengan apa yang dia tak mampu!

Hidup tak selalunya lawa
Tak selalunya ada pelangi
Kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya tetap ada
Kadang-kadang... bilamana 'malapetaka' itu datang rasa macam kena gelek
ke bumi dek ahli sumo
Rasa macam dah tak mampu bangkit
Rasa macam dah tak mampu hela nafas

..."live well or hell you choose may Allah bless..." - Hlovate, Rooftop Rant.

"Losing never come easy. First off, preserved the memories." - Hlovate, Contengan Jalanan.

"if you feel ignorant and stupid, then find a way to learn. don't curse those who calling you ignorant and stupid. find ways to prove them wrong. that, is satification. much more satisfying than cursing them all the way to hell and back." - Hlovate, Anthem.

"Saya dalam gelap.  
Dan salah siapa kalau saya tak nampak?
Kenapa orang keliling hanya pandai bising.
Tapi tak pandai menghulur tangan?

Jangan pernah 'judge' masa lampau orang lain. Mana mungkin kita tahu jika masa lampaunya tu adalah masa depan kita.

Jangan pernah merasa kita mulia jika baju kita putih dan tak pernah bercemar noda, kalau tak pernah kita hulur tangan kepada mereka yang bergelumang lumpur dan kotor.

Jangan rasa bagus dengan hanya menggeleng kepala dan bising pada yang salah dan pincang, jika tak pernah kita sinsing lengan untuk membetulkan dan membantu.

Jangan menyalahkan mereka yang larut hanyut, jika tak pernah nak cuba tarik mereka yang lemas dan tenggelam. Apatah lagi nak mengajarkan mereka berenang atau meminjamkan pelampung.

Moga hari ini, esok dan akan datang adalah yang baik-baik 'je' sampai ke penghujung nyawa. Moga walau hari ini adalah hitam, kelabu dan kelam tapi esok masih punya harapan untuk jadi pelangi seribu warna. Minta dengan doa." - Hlovate, Anthem.


"everybody has past, everybody lives a present and everybody has a future." - Hlovate, Anthem.

"Changes in life, taking the turning point. Everyone passes numerous path along the road of life. There's a dilemma when it comes to choosing" - Hlovate

"Life is a wonderful journey
no one knows what will happen in the future
we have to go ahead of the moon and stars
we have to reach beyond the skies
this world will be left behind
who knows what the future is." - Hlovate, Anthem.

"there's always first step for everything." - Hlovate, Anthem.

to me lah kan, tak mustahil Hlovate boleh setanding dengan William Shakespeare or mana mana penulis bijak pandai. sebab apa? sebab dia boleh. sebab kita boleh! there is always first step for everything. adios!