Assalamualaikum.

Simple segmen je from him. Just share any applications yang ada kat play store korang tu and yang korang favorites sangat. Tak kisah category apa pun. tapi lima je jangan lebih, maklum lah phone android kan banyak apps boleh install hahaha. memory besar boleh lah kan, bukan macam guwa. eh guwa? haha maaf maaf.

Cara join segmen ini:

  • Ada blog dan pengguna android.
  • Title entry "Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya".
  • Perlu masukkan screenshot applikasi yang korang nak share tu.
  • Letak lah entry link anda di ruangan comment post segmen disini.
  • Tag at least tiga orang and make sure diorang tau lah ye.
  • Habis.

So these are the favorites applications yang ada kat handphone aku. hahaha. tu ikut turutan dah tau.

whatsapp

twitter

instagram

clean master

picsArt

Further explanation ;

1. Whatsapp - macam korang tau lah kan. of course lah buat "message" orang tu orang ni. kalau pakai message biasa kan ke dia charge bill or prepaid if nak hantar voice or audio, picture, video and etc. whatsapp ni modal dia line internet je. apps yang paling active kat hp aku haha

2. Twitter - pecicit bak kata matluthfi hiksss. as usual mesti lah post tweet kan. retweet, favorite tak pun quote tweet orang haha. follow retis yang korang minat, alaa senang cerita any public figure lah. aku tak follow any public figure pun kecuali.... ni pun boleh jadi tempat luah perasaan jugak. lol

3. Instagram - post gambar korang yang cantik lah kan, yang comel, yang lawa sangat tu. social account yang mana korang share "status" korang through pictures. let pictures tell you everything. story behind those pictures. 

...and also captions! hakssss

4. Clean Master - ha apps ni best gila wei. ringan kan phone. turunkan suhu phone and boost phone. dia akan lapang kan memory phone korang. delete benda-benda yang tak penting tu. tapi apps ni pun kadang memberatkan phone jugak. data dia tuh -,-

5. PicsArt - nama pun pic so mesti tempat edit gambar. ada sekali dengan collage, draw and sticker bagai semua tu lah. tapi effect vsco still terbaik! huwaaaa. tak install vsco sebab memory phone full. sakai punya memory.

tagged : Alis Natasha, Atikah Evandra, Sabrina SA, Fara Fauzi, AisyaSakura dan Fairytale

okay done! so jom lah join. simple je kot. takde nak kena syarat macam segmen yang lain-lain tu. nak follow itu ini bagai. takde, no worries sayangssss. hehe. buat tau, jangan lupa. kalau tak aku gigit nanti haha.

adios!